AA i Australien

Anton och Andreas resa i OZ

Click on the picture to the left and you will find the english blog that Anton is writing on.

Winter is coming!

Sänt till er 2015-04-25 23:16:15 från Kängoala land ,

Efter våran spontanresa till Gold Coast (Som ni kan läsa här) så gick resan hemåt mot gården igen. Även om vädret inte var på våran sida under resan så var det fortfarande varmt. När våran bilresa innåt landet nådde sitt slut och vi klev ur bilen hemma på gården så märkte vi direkt av skillnaden i temperaturen. Det var riktigt kallt här, OK ”riktigt” kallt var kanske att ta i. Temperaturen när vi kom hem var runt 18 grader, med svenska mått så skulle man tycka att det var hyffsat varmt, men har man vant sig med temperaturer runt 25 grader och uppåt så märks det ordentligt, och värre skulle det bli. 

Under eftermiddagen och kvällen blev det ännu kallare. Här vi bor är det inte så vanligt med isolerade fönster och väggar, så kylan kommer direkt in i huset. Men med 3 par strumpor, mjukisbyxor och 2 par långärmade tröjor på sig så klarade man av att hålla värmen på en ”behaglig” nivå. Även om temperaturen sjönk ner till ca 4 grader under natten så var det inga problem med att hålla värmen när man sov.

Morgonen därpå var också ordentligt kall men värmen från vedugnen började göra inverkan. När solen väl kommit fram så återgick temperaturen till 20-25 grader. Med andra ord så är det väldigt stora temperatursskillnader på natt och dag. Större skillnader kommer det även att bli när ”vintern” är här på riktigt. Nattetid kan det tydligen gå ner hela vägen till -5 grader medans det är runt 20 grader under dagarna. Så det är bara för oss att vänja oss nu när vintern är påväg.

Nåväl, nu får det vara sluttjatat på vädret, det är ändå inget vi kan göra något åt (eller kan vi??). I övrigt så har det inte hänt så mycket sen våran tripp till gold coast. Däremot väntar det en händelserik idag (söndag)!!

Hoppas ni tyckt om läsningen och att ni ser fram emot nästa.

Ha en bra dag!

Andreas

 

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2015-04-26 07:24:35

Brrrr...raggsockorna kanske skulle ha fått en liten plats i ryggsäcken ändå, som mamma sa 😉💕 Ni får väl köpa lite "vintersaker" när ni fortsätter er resa. Ska bli spännande att höra vart ni ska ta vägen. Längtar tills vi får lite telefonkontakt och Skype...så man får höra din röst 💕 Ha det så bra...sköt om er! Kraaam 💕

Postat av: PP

Publicerad 2015-04-26 11:28:05

Hej Andreas
Säg till Anton att ta på minst 2 par strumpor så han inte fryser om fötterna.

Svar: Inga problem Peter, Anton hade 4 par strumpor på sig.
Anton och Andreas

Postat av: Mormor och Morfar

Publicerad 2015-04-26 17:45:03

Hej Andreas, lika roligt att få läsa från dig ,och förstå att allt är väl.
Men det var ju förskräckligt kalla nätter hoppas du kan hålla dig varm med det som finns med ,så hoppas vi att ni planerat för lite varmare breddgrader.
Ser fram med spänning på vad ni ska hitta på.
Lycka till och ha det bra,var rädd om er -Kram Kram.

Postat av: ingalill

Publicerad 2015-04-26 22:04:08

Härliga upplevelser, ha en fortsatt trevlig resa.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Vilka är vi?

Min profilbild

Anton och Andreas

G'day mates! Vi befinner oss just nu i Australien på ett 1-års Work and holiday visum. Vi tänkte blogga lite om våran resa och uppdatera er med våra äventyr och upplevelser!

Tillbaka till Kängoala land

Arkiv