AA i Australien

Anton och Andreas resa i OZ

Click on the picture to the left and you will find the english blog that Anton is writing on.

Hejdå Bundaberg och Maryborough och hej Brisbane!

Sänt till er 2015-02-28 04:34:41 från Kängoala land ,

Nu kommer ett inlägg om min händelserika fredag!
 
Igår var det dags att lämna hostelet och utcheckningen var 10:00 men jag ville gå upp och säga adjö till mina kompisar som skulle iväg och jobba 06:15. Sagt och gjort så klev jag upp då (skulle även göra lite ärenden). Efter att sagt hejdå till dom så bar det iväg till tvätt-stället för att tvätta rent mina kläder, tog två maskiner och båda skulle dröja ca 30min så jag gick ut på en morgonjogg också. Väl tillbaka så "hängde" jag fint upp tvätten, hehe, innan dusch och frukostdags. Klockan tickade på sakta men säkert och 09:30 gick jag för att checka ut på hostelet. Stötte på Hanna, en tysk tjej där som också skulle checka ut, vid receptionen och hon hade en dispyt med han som satt i receptionen angående hennes Working deposit på 100$ som man ska få tillbaka när man checkar ut. Tydligen så hade hon sagt att hon skulle sticka ett datum, men betalade för att stanna hela veckan ut och hon stannade 2 dagar längre än det datum hon angav för 2 veckor sedan (Man måste säga det 2 veckor i förväg).
Jag hade ju precis samma problem kom jag på och hoppade in i diskussionen. När André berättade att han skulle sticka så sa jag att jag stannar två veckor till, alltså till den 25:e Februari. Men p.g.a cyklonen så ställde ju Sandy in och jag blev kvar på hostelet och berättade att jag betalar för veckan ut. Vilket var okej enligt dom. Men här kommer tvisten: Om man jobbar dagen efter att man sagt att man ska checka ut för två veckor sedan så måste man vänta ytterligare två veckor. Reglerna sa absolut INGENTING om att man skulle säga till 2 veckor innan en gång till om man gick över sitt datum. Regeln sa att man ska i förväg meddela 2 veckor innan att man ska checka ut, vilket både jag och Hanna gjorde, min och hennes utcheckningsdag som skulle varit onsdag 25:e Februari, blev förlängd då vi båda betalade för hela veckan ut, alltså till söndag. Men eftersom att vi båda jobbade dagen efter vår ordinarie utcheckningsdag så "bröt vi" tydligen mot regeln och var tvungen att stanna två veckor till för att få depositionen på 100$. Eftersom att vi betalade för hela veckan ut och dom sa att det var okej att stanna tills söndag så trodde vi ju givetvis att vi skulle få tillbaka depositionen. Hade vi vetat om att vi inte fick jobba på torsdag så hade vi ju givetvis inte jobbat då.
 
Ni som känner mig vet att jag är en ganska snäll kille om jag får säga så, men jag sa rent ut sagt att det var bullshit till receptionen och radade upp argument. Killen som satt i receptionen är lätt den trevligaste personen på hostelet och han hälsar alltid varje dag på mig. Han är riktigt trevlig och alltid glad så samtidigt tyckte jag synd om honom. Givetvis ville han ge oss båda fulla depositionen tillbaka, det syntes på honom, men det var inte hans pengar, det är hostelets pengar. När jag sedan hämtat väskorna och skulle ta emot Key & Room deposition på 50$ så bad han om förlåtelse och sa att han verkligen inte gillade att det blev som det blev. Jag kan inte vara sur, inte på honom. Han tyckte att det var synd att jag fick en så dålig avslutning på mitt besök och han såg ganska skamsen ut. Jag tackade för mig och han räckte fram handen och önskade mig en trevlig fortsatt resa. Självklart accepterade jag handskakningen och sa adjö. Nåja, jag tjänade 140$ på att jobba på torsdagen, men hade gärna velat haft tillbaka depositionen ändå.
 
Innan jag lämnade hostelet så gick jag förbi vår hörna till ett fristående hus där Asami bodde. Träffade på henne utanför huset och sa adjö, hon ville att jag skulle säga adjö till Emi också, men Emi låg tydligen och sov så jag sa att hon fick hälsa från mig. Nu var jag på väg till biblioteket för att skriva ut min bussbiljett och tydligen skulle Asami och en "nyinflyttad" korean också till biblioteket så vi tog följe. Efter att skrivit ut biljetten tog jag farväl till Asami och begav mig mot busstationen.
 
 
 
Bussen mot Maryborough dröjde 3.5h men greyhound bussarna är riktigt trevliga. Dom har usb-uttag så man kan ladda telefoner, dom har wi-fi (även om det är sjukt dåligt så funkar det ibland), Jag satte larm utifall jag skulle somna på bussen, haha. Väl framme i Maryborough 14:30 så gick jag för att leta reda på någonstans att sova. Hittade ett trevligt motell som jag tog in på, dock så kostade det dubbelt så mycket som en hostelnatt men det betalade jag gärna. Ganska skönt att slippa hostellivet och få lite egentid och bara njuta av tillvaron en kväll i alla fall. Direkt efter att bytt skor och kollat kartan lite tog jag fram min lilla väska, slängde ner datorn och begav mig mot biblioteket för att få Wi-Fi då det kostade pengar på motellet. Klockan var då 15:10 och biblioteket stängde 16:00, men jag behövde boka en ny bussbiljett till Brisbane, jag väntade med det så länge det gick utifall Sandy skulle svara. Men Sandy har slutat använda sin telefon som det ser ut som och jag kan bara spärra och skaffa ett nytt kreditkort. Väl på biblioteket så visade det sig att det kostade pengar för att använda wi-fi, snåla dom är i Maryborough. Jag betalade 2$ och satte mig ner och bokade buss till Brisbane och sedan fortsättning till Ipswich som ligger i utkanten. Neils dotter Julia jobbar nämligen i Ipswich och kanske kunde plocka upp mig där. Jag har skickat ett meddelande till henne, så får invänta svar där men om det visar sig att hon inte kan hämta mig åker jag till Gold Coast och stannar där tills den 8:e då Neil lämnar sina gamla hjälpare och hämtar upp mig. Men mot Brisbane ska jag i alla fall så det var bara att boka. Efter att bokat bussbiljett så gick jag tillbaka till rummet, sjukt fräscht och fint rum, helt klart värt det.
 
På kvällen blev det skype med mamma och pappa och sedan en kvällsjogg runt golfbanan och lite parker i Maryborough, sjukt fint ställe att springa på. Hade lätt kunnat stannat lite längre men jag är ganska säker på att det finns fler fina löpställen i Australien, haha. Efter kvällsjoggen gick jag till Noodles paradise och beställde nudlar med teriyaki kyckling, grönsaker och en soppa. Innan jag gick därifrån så fick jag syn på räkchips och tog en påse räkchips också. Så sjukt gott, är ju typ uppväxt med räkchips. På motellet så tog jag maten, iskallt vatten och satte på ett avsnitt Arrow på datorn. Mådde sjukt gott och chattade lite med kompisar innan jag la mig.
 
 
 
Idag gick jag upp klockan 06:00, bussen gick 08:10 men jag tycker det är skönt att få vakna till lite och ta det lugnt på morgonen. Just nu sitter jag på bussen till Brisbane som dröjer hela 7.5h, helt sjukt. Har åkt buss i 5h nu så har 2h kvar, heja heja! Skönt att man får stanna till och sträcka på benen lite då och då!
 
/ Anton

Vilka är vi?

Min profilbild

Anton och Andreas

G'day mates! Vi befinner oss just nu i Australien på ett 1-års Work and holiday visum. Vi tänkte blogga lite om våran resa och uppdatera er med våra äventyr och upplevelser!

Tillbaka till Kängoala land

Arkiv