AA i Australien

Anton och Andreas resa i OZ

Click on the picture to the left and you will find the english blog that Anton is writing on.

Cairns Zoom and Wildlife Dome

Sänt till er 2015-05-15 06:14:00 från Kängoala land ,

Jag ska börja med att berätta en spännande nyhet!!!

Jag har skapat ett Youtube konto, där jag kommer att lägga ut filmer från våran resa. Innan jag började min resa så skaffade jag mig en GoPro Hero kamera och jag kommer att använda den föra att filma olika aktiviteter som vi kommer att utföra. Men jag kommer att berätta mer om detta längre ner på det här inlägget, för nu är det dags att berätta vad som hände under torsdagen.

Torsdagen bestod av fåglar, koalor, ormar, ödlor, krokodiler och höga höjder.

Vi spenderade i stort sett hela torsdagen på ”Cairns Zoom and Wildlife Dome”. Det är en stor glaskupol på toppen av ”Reef Hotel Casino” här i Cairns. Där de har olika arter av fåglar och reptiler. De har även två små söta koalor. De har även 4 olika aktiviteter som man kan utföra inne bland djuren, men mer om det lite senare.

Jag ska börja med att berätta om fåglarna. Eftersom zooet täcks utav en stor glaskupol så fick fåglarna flyga fritt innuti kupolen istället för att vara inlåsta i mindre inhägnader, det gav oss möjligheten att dels komma mycket närmare dem och även kunna ta bättre bilder eftersom vi inte behövde tänka på någon bur/nät som är ivägen. De var även vana med människor kring sig så de flög inte iväg direkt man kom i närheten, som de vilda fåglarna gör.

Här i Australien finns det många olika typer av fåglar och jag har sett många häftiga fåglar ute i det vilda redan. Men det blir på ett annat sätt att se dem på nära håll, och även kunna lära sig lite mer om dem.

Min favorit bland fåglarna här inne var helt klart ”Snowy” en vit Kookaburra.

Det som kännetecknar en Kookaburra är framförallt deras ”skratt”, det är svårt att förklara exat hur de låter men det bäste sättet är nog att säga att de låter som apor. Jag kommer ihåg när jag hörde de för första gången hemma hos Neil och jag började titta upp i träden ifall jag kunde se någon apa, innan Anton och Neil berättade att det var en fågel som lät så. Det som är speciellt med Snowy är att han är helt vit, vanligtvis så är Kookaburras mörkare. Cairns Zoom hade på något vis fått in Snowy för vårdnad, och eftersom han sticker ut så mycket med sin färg så kunde de inte släppa ut honom igen i det vilda eftersom han inte skulle klara sig särskilt länge. 

Det fanns även en annan fågel som fångade mitt intresse lite extra. Det var en brun fågel med långa ben (kommer tyvärr inte ihåg namnet för tillfället) På bilden nedan ser ni den när hen försöker immitera en flamingo.

I övrigt så fanns det som sagt var massor olika fåglar som flög omkring, bl.a. färglada pappegojor (som skrek något bedrövligt högt), Cockatoos (satt inhägnad då den är en ganska aggresiv fågel) m.m.
Vi fick även se deras två Koalor som de har. Koalor är djur som sover väldigt mycket så det satt mest upp på en gren och sov när vi var där. Däremot hade de en liten föreläsning kl 13.00 där det var en skötare som berättade lite mer om koalor, och när hon petade på koalan fick vi se honom i action (om än väldigt lite). 

Reptilerna de hade var även de väldigt sömniga och de låg mestadels stilla under hela dagen. Eftersom det är ”vinterperiod” här för tillfället så påverkas även reptilerna av ”kylan” och det är en utav anledningarna de inte var så aktiva.

Deras huvudattraktion bland djuren är framförallt deras stora saltvattens krokodil ”Goliath” som är ca. 4 Meter lång och väger 500Kg. Han är ca.50-60 år gammal. Han hittades i närheten av stranden här i Cairns, och han transporterades till en krokodilfarm i närheten, för att sedan transporteras in hos ”Cairns Zoom And Wildlife Dome”.

 (En utav anledningarna varför de har varningsskyltar på stranden)

Vi hade turen att få se honom matas. Han äter nämligen inte speciellt mycket nu under vinterperioden, så det var inte lika mycket fart på honom som det brukar vara, sa djursköterskan.

Visste ni förresten att Saltvattens krokodiler kan klara sig utan mat i ett helt år?!?!!

 Ok, nog tjatat om djuren. Nu är det dags att berätta om de 4 aktiviteterna som de hade.

Mid Zoom: Den första aktiviteten var en sorts äventyresbana som var 3 meter upp i luften, och bestod av 27 olika hinder. Det var en bra uppvärmning på vad som väntade oss, och man fick vänja sig med säkerhetsselen.

High Zoom: Den andra aktiviteten var även den en sorts äventyrsbana liknande den första, dock så befann sig denna 5-10 meter upp i luften istället och hindrena vi stötte på här var aningen svårare. I den här banan fanns det även 3 stycken linbaner man skulle slinga sig över. Under Mid zoomen och innan man kom till första linbanan så var man inte alls rädd för höjderna då man visste att man hade säkerhetsselen som hindra en från at falla. Men när man väl kom till linbanan och det var dags att slänga sig över till andra sidan så började jag fundera ifall det verkligen var säkert. Men efter ca. 30 sekunder så insåg jag att det inte var något att vara rädd för och jag slängde mig ut för en kortare färd till andra sidan. Resten av banan gick utan problem och när man väl kommit in i hur linbanan fungerade så var det riktigt roligt, den sista linbanan var över Goliaths inhägnad, vilket var riktigt häftigt. När vi var klara med High Zoomen var det dags för nästa aktivitet.

Dome Climb: Det var dags att ta sig till utsidan av kupolen, och njuta av utsikten över Cairns från lite högre höjder. Det var väldigt blåsigt där uppe men det var riktigt häftigt att få testa på.När vi kommit runt ett varv så var det dags för den sista aktiviteten.

PowerJump: Det var dags att ta den snabba vägen ned. Man blir fastkopplad i en säkerhetslina, som är kopplad till en maskin som känner av hur tung man är och kan ge känslan av att falla fritt men samtidigt få en mjuk landning. Det är ett 13 meters högt torn man hoppar ner för. Eftersom jag gick först under Mid- och Highzoomen så fick Anton börja med att hoppa ner. Jag såg på när han lutade sig bakåt samtidigt som handledaren släppte taget på linan. När Anton var klar med sitt hopp så var det dags för mig att göra samma sak. Handledaren berättade att han skulle räkna ner från tre och att jag då skulle luta mig bakåt och falla ner, och det gjorde jag. Jag vet inte riktigt hur jag lyckades, men istället för att landa med fötterna ner som Anton duktigt gjorde, så lutade jag mig nog för mycket så jag spenderade färden med huvudet neråt och landade tillslut på ryggen. Men vilken upplevelse, det var riktigt roligt att testat på.

Kommer ni ihåg att jag nämnde en Youtube kanal i början av texten?

Det bästa med att ha en action kamera är att man kan få riktigt bra filmer, och jag tycker att jag lyckades helt ok med att filma PowerJumpet. (tyvärr fick vi inte ha den med under Äventyrsbanorna) Håll även ett öga på Youtube kanalen för att få se mer spännande upplevelser.

Youtube kanalen

 Hoppas ni tyckt om läsning och att ni ser fram emot nästa.

 Ha en bra dag

 Andreas

Kommentarer

Postat av: Pappa

Publicerad 2015-05-15 06:41:44

Det var ju inte riktigt ett bungyjump, men en riktigt härlig upplevelse måste det ha varit. Sköt om er och och ha det så roligt
Kram pappa

Svar: Har inte sagt att det var ett bungyjump. Men riktigt roligt var det. /Andreas
Anton och Andreas

Postat av: Mamma

Publicerad 2015-05-15 07:19:47

Jösses, tur att du höll i kameran 🙈 Den går väl att fästa? Kul med film 👏 Och som jag sa innan du åkte, tur vi får reda på saker och ting efter att ni gjort dem 😂😂 Jättefina bilder...vilka upplevelser 🐨🐊 Ha det så bra! Ta hand om varandra 💞 Kram Mamma

Svar: Ja band rund handleden så ingen risk att jag tappar den. Vi fortsätter med information efteråt i fortsättningen också. /Andreas
Anton och Andreas

Postat av: Moster och Isak

Publicerad 2015-05-15 07:38:43

Vilka fina bilder vi får se på dina häftiga upplevelser,kul att få se på film😀. Ha det så gott och sköt om er. Kram💖

Postat av: Lena nilsson

Publicerad 2015-05-15 08:26:55

Var det inget riktigt bungyjump😩, jag tänkte nu var det gjort. Bra att ni tala om i efterhand☺️. Låter som ni hade enbart dag. Fick ni inte hålla i koalabjörnen? Vet att Anton även ha det på sin lista, tror jag. Ha det😊. Lena

Svar: Nej inget riktigt Bungyjump. Tyvärr fick vi inte hålla i koalabjörnen, han hade för vassa klor för tillället. /Andreas
Anton och Andreas

Postat av: Julia

Publicerad 2015-05-15 08:38:44

Jag hatar att jag inte får vara med...............!!!!!!!!!!!!!!!!

Svar: Det finns plats i Australien för dig också. /Andreas
Anton och Andreas

Postat av: Mormor och morfar

Publicerad 2015-05-15 09:10:38

Vilket äventyr!!!!!!!Så häftigt att vi också kan få "vara med" och se ,samt läsa de fantastiska berättelserna på de hisnande äventyren ni får uppleva.

Så roligt att kunna se filmerna , ser fram mot nästa . Va nu riktigt rädda om varandra kram kram till er båda.

Svar: Roligt att höra, så länge man får ha kameran med sig så kommer jag att filma alla aktiviteter vi gör. /Andreas
Anton och Andreas

Postat av: Rasmus och Birgitta

Publicerad 2015-05-15 11:56:43

Det verkar vara jätte häftigt att vara i Australien. Finns det en liten gen för att klara av höga höjder i dej?!😎
Jag skulle dö på direkten men Rasmus tror att han kanske skulle våga.😱

Svar: Det var lite läskigt när man stod på kanten. Men direkt när fötterna lämnade marken så släpper det. Jag tror också att Rasmus skulle klara det utan problem. /Andreas
Anton och Andreas

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Vilka är vi?

Min profilbild

Anton och Andreas

G'day mates! Vi befinner oss just nu i Australien på ett 1-års Work and holiday visum. Vi tänkte blogga lite om våran resa och uppdatera er med våra äventyr och upplevelser!

Tillbaka till Kängoala land

Arkiv