AA i Australien

Anton och Andreas resa i OZ

Click on the picture to the left and you will find the english blog that Anton is writing on.

"Äntligen Hemma" i Australien

Sänt till er 2015-07-29 08:49:03 från Kängoala land ,

Nu var det väldigt länge sedan jag uppdaterade på denna sida. Anledning till det har bl.a. varit dålig internetuppkoppling, men även att vi har jobbat en del och jag har inte haft energin att skriva.

Med det sagt så har jag tänkt att uppdatera er med vad vi varit med om de senaste veckorna. Vi har använt oss utav ”HelpX” hemsida, som Anton använde för att hitta Neils gård. Man arbetar för mat och boende, arbetet kan vara allt möjligt, arbetstiderna är ca. 4 timmar om dagen.

Målning i Kuranda

Som jag skrev i senaste inlägget så skulle vi till Kuranda till en värd, Elaine. Hon bodde ca 1 mil ifrån Kuranda. Elaine hade två hus som hon hyrde ut, och ett utav husen hade precis blivit tomt och hon behövde våran hjälp med att måla i princip hela huset, insida och utsida, väggar, tak och golv. Vi spenderade totalt 10 dagar hos Elaine. En utav dagarna fick vi skjuts in till Kuranda och vi spenderade en heldag med att se vad Kuranda hade att erbjuda. Bland annat ”Birdworld” med olika sorters fåglar, både australiensiska och andra exotiska fåglar. Det var riktigt intressant då man kunde komma nära fåglarna och se dem från nära håll. Vi besökta även ”Koalaland” där de självklart hade koalas men även en liten inhägnad med kängurus och wallabys där man kunde gå in och mata dem, och ta kort på dem från nära håll.

Stenplockare i Mareeba

Efter de 10 dagarna i Kuranda så gick resan vidare till Mareeba, som ligger en bra bit väst om Cairns. Elaine hade nämligen en bekant som bodde där som även hon behövde ha några hjälpare. Ett perfekt tillfälle för oss med andra ord. Resan dit blev inte direkt som vi hade tänkt oss. Elaine skulle skjutsa dit oss efter lunch, men efter att vi kört i ett par kilometer började det lukta bränt och det började ryka ordentligt ifrån motorn och vi var tvugna att stanna och snabbt ta ur våra väskor ifall bilen skulle börja brinna. Som tur var blev det inte så allvarligt men, istället för att Elaine skulle skjutsa oss så fick Jill (värden i Mareeba) komma och hämta oss.

Jill har en pumpafarm i Mareeba, men det var inte någon säsong för pumporna ännu. Så vårat arbete till en början var att arbete i trädgården. Däremot blev jag väldigt sjuk under första veckan hos Jill, och jag var helt sängliggande i två och en halv dag. Jag missade tyvärr en parad som går en gång om året i Mareeba centrum, men som tur var hann jag bli frisk till Mareeba Rodeo som även den går en gång om året.

Det var riktigt spännande att se en Rodeo på riktigt och jag blev väldigt förvånad av hur många olika grenar det fanns. Jag trodde Rodeo bara var att man skulle sitta så länge som möjligt på en tjur. Men det är inte bara det som sker på en rodeo, exempel på grenar som vi tittade på var: Saddle Bronc (sitta kvar på en häst i 8 sekunder), Wrestling (en cowboy skulle av sin häst och brotta ner en kalv), Team Roping (2 Cowboys skulle samarbeta att fånga en kalv med lasso), Barrel Race (Ryttarna skulle rida en bana snabbast tid) och såklart Bull Riding (den klassiska grenen då man skulle hålla sig kvar på en tjur i 8 sekunder).

När vi var klara med arbetet i trädgården var det dags för en ny uppgift. Jill ägde ett stort markområde som hon försökte sälja, men det fanns väldigt mycket sten på marken, som gjorde det svårt att sälja. Så vårat arbete var att rensa så mycket sten så att det skulle bli lite enklare att sälja marken. Det var inte det roligaste arbetet vi gjort men vi är ytterligare en erfarenhet rikare. Jag fick även se min första orm här i Australien, och vi fick även se en stor ”riktig” spindel, lite mer om det kan ni läsa här (Det är på engelska, men ni det finns bilder på ormen och spindeln)

Sportbil i Cairns

Efter att ha spenderat två veckor hos Jill i Mareeba så begav vi oss återigen till Cairns där vi skulle till vår nästa värd, Steve. Vi väntade vid Cairns köpcentrum där vi hade sagt att vi skulle mötas. Steve kom som han hade sagt, men hade ett par ärenden att göra på banken innan vi kunde åka hem till honom. Han hade parkerat sin bil en bit bort från köpcentrat. Jag blev väldigt förvånad när Steve gick fram och öppnade baggageluckan till en svart sportbil vid sidan av vägen. Det är inte varje dag man blir upphämtad i en sådan bil. Efter ca 10 minuter bilfärd så var vi framme hemma hos Steve, där vi fick träffa hans fru Maria och deras 5 åriga son Nicholas. De bor i ett riktigt fint hus med en stor pool och fin utsikt. Steve och Maria har ett eget företag där de bland annat hyr ut undervatten kameror och bokar resor och aktiviteter.

Steve och Maria äger 4 hus runtom i Cairns som de hyr ut, vårat arbete hos Steve var att hjälpa honom att göra iordning ett utav husen som precis blivit tomt. Vi hjälpte bl.a. till med att göra ett bevattningssystem för trädgården, rensa stuprännorna, högtryckstvätta uppfarten.

Havsutiskt vid Trinity Beach

Efter en vecka hos Steve så begav vi oss till Michael, en kompis till Steve (där vi ska vara i en vecka innan vi åker tillbaka till Steve för att hjälpa honom med ett annat hus) som även han behövde ha hjälp att renovera ett hus som han äger och vill göra om till ett semesterboende till turister. Micheal bor i Trinity Beach som ligger en bit norr om Cairns. Han har ett stort hus här med en stor balkong med utsikt över havet.

I skrivande stund så har vi varit hos Michael i två dagar och hjälpt honom med att rensa trädgården och rivit ut ett kök.

Hoppas att ni tyckt om läsningen och att ni ser fram emot nästa.

Ha en bra dag!

Andreas

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2015-07-29 15:15:25

Åhhh vad kul att få läsa bloggen igen 😊 Ni får vara med om mycket och träffa mycket folk..Kul!! Sååå skönt att du är pigg och på benen igen 😘 Blir riktiga hantverkare av er...passar bra om vi behöver ha lite renoverat när ni kommer hem 😜 Ha det nu så jätte bra..sköt om varandra..hälsa Anton..Kram Mamma 😘

Postat av: Mormor och Morfar

Publicerad 2015-07-29 16:05:48

Så roligt att få läsa din svenska blogg igen, vi har allt tragglat oss igenom din engelska blogg också ,fast för oss går det inte så fort , och sett de otäcka djuren usch och fy dessa spindlar...Men tydligen finns det många gulliga djur också.
Men kära nån så mycket ni får uppleva, så många erfarenheter du får för livet och inte tala om vilken hantverkare du blir, något för mormor och morfar på gamla dar det - hi hi.
Skönt att du är frisk igen , ha det nu så bra tills vi "hörs" här är allt som vanligt. Hälsa Anton ...skickar stor kram från oss.Mormor och morfar.

Postat av: Birgitta

Publicerad 2015-07-30 22:01:17

Tänk att du reser runt i Australien och renoverar hus. Häftigt! Vad mycket du kan. Rasmus, Maja och Göran hälsar.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Vilka är vi?

Min profilbild

Anton och Andreas

G'day mates! Vi befinner oss just nu i Australien på ett 1-års Work and holiday visum. Vi tänkte blogga lite om våran resa och uppdatera er med våra äventyr och upplevelser!

Tillbaka till Kängoala land

Arkiv