AA i Australien

Anton och Andreas resa i OZ

Click on the picture to the left and you will find the english blog that Anton is writing on.

Where is your hat?

Sänt till er 2015-04-19 01:06:56 från Kängoala land ,

Nu är det lite mer en än vecka sedan jag satte mina fötter på australiensisk mark. De första fem dagarna var väldigt händelse fulla, medans de senaste dagarna har varit lugnare. Vi har däremot hunnit med en del saker ändå.

Torsdagen började lugnt, då Philipp och hans familj skulle fortsätta sin australien resa. När de hade åkt och vi hunnit äta lunch var det dags att köra iväg med soporna som vi hade samlat på oss.Tanken var att ta de till den närmsta by (Killarney) som är ca. 30-40min från gården vi bor på, men halvägs dit kom Neil på att den soptippen var stängd onsdagar & torsdagar, så resan fortsatte till Warwick som ligger ytterligare 30 min längre bort. När vi ändå var i Warwick så passade vi även på och handlade lite.

Det är fantastiskt vilka skillnader det kan vara. Det är svårt att föreställa sig att åka Karlstad – Örebro för att komma till soptippen och att göra bankärenden m.m. Men här känns det helt naturligt att ta en dryg timmes bilfärd till närmsta stad, och ett stort plus är att man får se ännu mer utav den fina naturen som är här.

 

På fredagen var däremot fullsmäckad och arbetet började direkt på morgonen. Det var nämligen dags att förbereda de korna som ska säljas härnäst och även kastrera och vaccinera några kalvar.

Eftersom det bara finns två fyrhjulingar så fick Neil och Anton börja med att samla ihop korna till uppsamlingshagen. Medans jag väntade så tvättade jag Rosemarys bil.

När det var dags att börja arbetet med korna så kom Rosemary ut från huset med 3 hattar och frågade mig ”Where is your hat?”, hon är väldigt noga att man har skydd för huvudet när man är ute och arbetar under dagarna. Jag ska inte klandra henne för det, solen steker verkligen på under dagarna. Jag provade hattarna och tog den som passade bäst.

Sedan var det dags att få in korna i den mindre hagen där vi skulle kastrera och vaccinera kalvarna. Även om Neil skötte det mesta utav jobbet med kastreringen och vaccineringen så var det häftigt att vara med och få fösa in korna och även vara med till liten hjälp under kastreringen och vaccineringen. Det var faktiskt lättare än vad jag trodde det skulle vara att få korna att gå dit man ville, men vad vet jag det kanske var hatten som gjorde det.
När arbetet med korna var klart så var det dags att hjälpa Rosemary att städa den större utav stugorna de hyr ut. De driver nämligen ett Bed & Breakfast, och har 2 stugor som de hyr ut.

Lördagen var en lugnare dag, den började med att slutföra de korna som vi inte hann med under fredagen. Sedan var det dags att hjälpa Rosemary att städa den mindre utav stugorna de hyr ut. 

Vi hade hela eftermiddagen åt oss att kunna planera vad vi ska göra efter våran tid här på gården. Men det kommer fortfarande att vara en hemlighet tillsvidare.

Hoppas att ni tyckt om läsningen och att ni ser fram emot nästa.

Ha en bra dag!

Kommentarer

Postat av: Pappa

Publicerad 2015-04-19 06:16:26

Jätteroligt att höra ifrån er, sköt om er och ta det försiktigt.
Kram pappa

Postat av: Mamma

Publicerad 2015-04-19 07:40:41

Kul att få läsa 😊 Du passar i hatt. Tur att du har någon som ser till att du skyddas mot solen 🌞 Ni lever verkligen ett annat liv...bara att köra så långt med soporna. Ska bli spännande att höra senare vad ni planerar. Känner jag er rätt så kan det bli vad som helst 🙈 Sköt om dig!!! Kraaaam Mamma

Postat av: Ingalill

Publicerad 2015-04-19 09:55:00

Spännande att följa!

Postat av: Mormor o Morfar

Publicerad 2015-04-19 10:23:43

Så roligt att få en ny berättelse från dig, och så tjusig i hatt - en riktig Cowboy- vilket spännande och annorlunda liv du lever nu ,lycka till i fortsättningen och va rädd om dig , så ser vi fram mot ny läsning ...
Bamsekram från Mormor och Morfar.

Postat av: Moster

Publicerad 2015-04-19 16:45:22

Kul att få läsa om dina äventyr och livet därborta. Sköt om dig. Kram Moster.

Postat av: Rasmus och Birgitta

Publicerad 2015-04-21 14:01:26

Spännande att få läsa om att det bor en liten cowboy i dej 😜

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Vilka är vi?

Min profilbild

Anton och Andreas

G'day mates! Vi befinner oss just nu i Australien på ett 1-års Work and holiday visum. Vi tänkte blogga lite om våran resa och uppdatera er med våra äventyr och upplevelser!

Tillbaka till Kängoala land

Arkiv