AA i Australien

Anton och Andreas resa i OZ

Click on the picture to the left and you will find the english blog that Anton is writing on.

"Saltwater Crocodile" & "Blue Lizzard"

Sänt till er 2015-05-26 03:24:34 från Kängoala land ,

Under måndagen fick vi reda på att det skulle komma några Aboriginal folk till området på kvällen. De skulle berätta om sig själva och visa upp deras vapen m.m.

Så när kvällen närmade sig så satt vi bänkade på första parkett i matområdet. Det var två stycken från en stam här i närheten som kom på besök, och med sig hade de en massa olika frukter/bär/löv och en hel del slags vapen. Först var det en kvinna som började prata, hon hette ”Blue Lizard” kommer tyvärr inte ihåg det aboriginalska namnet på henne. Hon är en läkare så hon hade väldigt mycket kunskap om de olika sorters frukter och bären som fins ute i regnskogen. Hon hade med sig ca. tio stycken olika bär/frukter, och även tre olika sorters löv som de använde till olika saker. Majoriteten av frukterna hon hade med sig var giftiga ifrån början, men de hade knep för att kunna göra de ätbara. Ett exempel var med en sorts kastanj som var mycket giftig om man åt den direkt. De la kastnjerna i en korg och lät dem ligga under forsande vatten i tre dagar, efter det så hade gifted försvunnit ur dem och de var ätbara. Löven hon hade med sig kunde användas till medecin, och ett utav lövsorterna var väldigt strävt och det använde de för att skrapa bort döda hudceller. 

Mannen som hette ”saltwater crocodile”, kommer inte ihåg hans aboriginalska namn heller. Han hade med sig vapen som de använde för att jaga djur med. Bland annat hade han ett spjut, boomerang och en boomerangklubba.

"Saltwater Crocodile" visar upp ett spjut
"Saltwater Crocodile" visar upp en Boomerangklubba
 
Han berättade hur de tillverkade de olika vapnena och även hur de använde dem. Boomerangerna använde de för att döda fåglar. De står 10 män på en rad med 2 bomeranger vardera, och väntar på att det kommer en flock fåglar flygande. När det kommer en flock så kastar de alla bomeranger och eftersom det är 20 bomeranger i luften samtidigt är chansen stor att de träffar någon fågel, meningen är att de ska knäcka vingarna på dem och att de faller ner så att de kan ta hand om fåglarna efteråt.

Bomerangklubban användes för att smyga sig fram mot djuren bakifrån och sedan kasta/slå den i nacken på djuren för en ”skonsammare” död. Den användes även som bestraffning mot de som bryter mot djungelns regler; stjäla, ha sönder någon annans vapen eller inträkta på någon annan stams mark. Sättet de bestraffade någon på var följande:

Första gången, slår de ”hammaren” över handleden och på så vis knäcker den. Skulle denna personen göra om sitt brott så slår de sönder nyckelbenet på honom. Gör han mot förmodan om det en tredje gång, så är det ett slag mot knäskålen som han får räkna med. Anledningen är att en person som inte kan gå inte kommer kunna göra något fel heller. Ganska groteskt kan man tycka men jag tror man tänker sig för innan man gör ett brott hos dem.

Han avslutade kvällen med att visa upp en didgeridoo (ett instrument). Han spelade och visade hur man spelade också. Det blir ett riktigt häftigt ljud och de använder det även för att locka till sig djur genom att immetera dem.

Didgeridoo
 
Det var en väldigt lärorik och interresant kväll och det hela avslutades med gratis pizza, det säger man aldrig nej till.
Från vänster: "Saltwater Crocodile", "Blue Lizard" & "Swedish Wolf"
 
Hoppas att ni tyckt om läsningen och att ni ser fram emot nästa.

Ha en bra dag!

Andreas

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2015-05-26 04:26:23

Spännande...Tur att ni mötte dem i ordnade former 😉 inte kul att hamna "fel" Han längst till höger på bild..vad är hans namn..hihi 😜 Pizza är alltid gott..Tack för spännande läsning. Sköt om er...kramar till er båda 💞 Mamma

Postat av: Mamma

Publicerad 2015-05-26 04:27:40

Förlåt...läste för fort så här tidigt på morgonen...han hade ju ett namn..hihi 🙈 Kram Mamma

Postat av: Pappa

Publicerad 2015-05-26 06:52:31

Hej!
Vad roligt att höra om era upplevelser. Hoppas att allt är bra med er, väntar med spänning på nästa inlägg.

Postat av: Mormor och Morfar

Publicerad 2015-05-26 08:57:28

Vilken intressant läsning , så otroligt spännande...
Vilka minnen för livet..
Men huuu vilka bestraffningar.
Vilka häftiga bilder vi får se och då speciellt den med Swedich Wolf förstås!!!!!
Lycka till på era fortsatta äventyr , vi väntar redan på nästa inlägg.
Bamsekram ,hälsa Anton.

Postat av: Carina

Publicerad 2015-05-26 14:54:25

Hej hopp Andreas!
Wow (igen) måste jag utbrista! Så skoj det är att få se och läsa vad ni har för er. Fortsätt ha skoj och va rädda om er.
//Carina

Postat av: Rasmus

Publicerad 2015-05-29 19:54:22

Häftiga bilder! ☺️😊

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Vilka är vi?

Min profilbild

Anton och Andreas

G'day mates! Vi befinner oss just nu i Australien på ett 1-års Work and holiday visum. Vi tänkte blogga lite om våran resa och uppdatera er med våra äventyr och upplevelser!

Tillbaka till Kängoala land

Arkiv